Pár perces kontyok

( 0 szavazat )

Szerintem mi, lányok, nagyon sokan vagyunk úgy, hogy lusták vagyunk hajatmosni, kifésülni, beszárítani, címlapfotóra alkalmas frizurát készíteni magunknak. Akár legyen szó időhiányról, ezek a pár perc alatt összedobható kontyok egy pár trükkel igazán mutatós külsőt eredményezhetnek.

 1. "Gombóc a fejtetőn"

Talán ez az egyik leggyorsabb megoldás, ha időszűkében vagyunk, a hajunk a tipikus "sehogy se akar kinézni" kedvében van. Hosszú hajúak itt előnyben. Fésüljük ki a hajat, kicsit túrjuk majd bele. Csavarjuk a hajat a saját tengelye körül, majd pedig tekerjük körbe az ujjaink körül ott, ahová szeretnénk készíteni. Amint megvan, egy hajgumival vagy pedig hajtűkkel (hullámcsatokkal) rögzítsük.

Leginkább ideális sportos vagy laza ruhákhoz. Nyáron különösen praktikus a kánikula miatt.


Kép forrása: teendiaries.net

2. A hajfánk

Mostanában nagyon divatos lett - nem véletlen - a hajfánkkal elkészíthető konty. Maximum 5 percet vesz igénybe az elkészítése. Az egész egy copffal kezdődik a fejtetőn, amire rá kell húzni a fánkot. Ezen a hajat eloszlatni, hogy mindenütt ugyanannyi legyen, ráhúzni egy hajgumit (ajánlott a vékonyabb, így nem fog nagyon kidudorodni), majd pedig a lelógó "extra" hajat körbecsavarni a konty körül. Ezt csatokkal rögzíteni, és már kész is van!
Tipp: Ha nincsen hajfánk kéznél (mellesleg szinte bármilyen boltban kapható) egy elhasznált zokniból is lehet készíteni. Csupán le kell vágni az ujjainál lévő részt, majd pedig felcsavarni, így.

Kattints rá a nagyobb méretért!
Kép forrása:  www.danceforce.co.uk

 3. A "sock bun", magyarul a "zokni(s) konty"

Alapjaiban hasonlít az előző hajhoz, csak itt alapból egy zoknit kell használni. Célszerű olyat felhasználni a célra, amit már nem használnánk sose, mert utána nem hiányzik. Szintén le kell vágni a végét, ahol az ujjai vannak, de nem kell felcsavarni külön, hanem a hajon. Első lépésként lófarokba fogjuk a hajat, majd ráhúzzuk a zoknit és a végeitől kezdve visszafelé csavarjuk, rá a hajgumis részre. Itt elrendezgetjük, majd pedig hullámcsatokkal rögzítjük.

Kattints rá a nagyobb méretért!
Kép forrása: http://pepperboxcouture.files.wordpress.com

 4. Az igazán kócos konty

Az én személyes kedvenceim közé tartozik ez a fajta kontystílus (messy bun). A lényege az, hogy minél inkább kócosabban nézzen ki, mintha nem is foglalkoztunk volna vele. Titka a nem frissen mosott haj és a tupírozás. Az első képen az egész folyamatot jobban lehet követni. Lófarok, majd pedig tupírozás után formázás: tekerés, csavarás a hajgumi körül, aztán pedig rögzítés. Ez tipikusan az a hajstílus, amit kétszer ugyanúgy megcsinálni képtelenség. :) 

Kattints ide a nagyobb méretért!


Képek forrásai: trend-kid.com és fashionspassion.com

Üzenőfal

Random idézet

Random vicc

 

BejelentkezésMit láttam

 Képek