5 ok, amiért nekem tetszik a Pokémon GO

( 0 szavazat )

 2016 egyik legnagyobb letöltésszámú telefonos alkalmazásáról van szó, ahol internet és kamera segítségével akár a saját városodban befoghatod a híres sárga  Pikachut is. Jelenleg nagyon felkapott, a médiában viszont kap hideget és meleget is. Vannak, akiket szórakoztat, illetve akiket kimondottan idegesít és bugyutának tartják.

„A Pokémon a japán Nintendo cég médiaterméke, amelyet pontosan 1996-ban Tadzsiri Szatosi ötlete alapján készítettek. Eredetileg a Game Boy kézi játékkonzolra tervezett szerepjátékként indult el. Mára a világ egyik legsikeresebb videojátékává vált. A Pokémon név alatt már készítettek többek közt animét, mangát, gyűjthető kártyát, mozifilmeket is." — olvashatjuk a Wikipédián.

A Pokémon tulajdonképpen arról szól, hogy vannak úgynevezett Pokémonok, zsebszörnyek, amit egy piros-fehér pokélabda segítségével elkaphatunk, hogy minél többet összegyűjtsünk. A játék jelmondata is erre sarkal: „Szerezd meg mind!" A beszerzett lényekkel egymás ellen harcolhatunk, ahol tapasztalati pontok mellett sok mást is nyerhetünk az arénákban. Ahhoz, hogy legyen elegendő pokélabdánk a vadászathoz, illetve egyéb a játékot elősegítő itemhez, ún. PokéStop állomásoknál lehet pörgetni, amelyek pedig egyes szobrok, ismert nevezetességeknél található.

Nekem tetszik, mert...

... visszahozza a bennünk lapuló gyermeket.

Emlékszek még, amikor gyerek voltam és ez a mese ment a tévében. Nagy menőnek számított, ha valaki ezt nézte. Sok chipsben lehetett gyűjteni tazokat, majd egymással csereberélni az iskolában, óvodában.
Az alábbi képen éppen egy apuka emlékszik vissza, milyen volt ez az időszak. 
"A lányom odament a férjemhez, és megkérdezte, Apa, hallottál már a Pokémonról? Még soha nem láttam ilyen boldognak. Előszedte a régi kártyáit, és most totál oktató üzemmódban van."

... kiszakadunk a mindennapok szürkeségéből.

Hányszor gondolhattunk olyanra gyerekként, szintén a fantáziálásokkal, hogy egyszercsak előttünk terem egy ilyen lény? Sétálunk és ott van a lábunk előtt. Kicsit... mintha nem a normál reális világban élnénk. Befordulunk a sarkon és az egyik mesefigura ott van? Ezzel az alkalmazással ezt is kipróbálhatjuk.

... kimozdulunk a szabadba.

 Tulajdonképpen az egész alkalmazás egyik legnagyobb pozitívuma, hogy azok a fiatalok, akik inkább egy számítógép mellett ülnek és játszanak, azok is felkerekednek, és a friss levegőn játszanak inkább. Mennyivel jobb ez! Elmenni a város főterére, megállni a szobroknál, hogy a pokéstopoknál pörgethessünk egy szerencsekereket, hogy még több pokélabdánk legyen. Elsétálni egy, két vagy akár öt kilométert, hogy a kapott tojásainkból kikeljen egy új pokémon. Szuper, hiszen például 30 perc séta mellett 30-40 százalékkal csökken a szívbetegség kockázata.

... egy jó program.

 Ha a barátommal találkozok és nem tudjuk eltalálni, mit csináljunk, elindítjuk az alkalmazást, és sétálgatunk a városban. Eközben beszélgetünk. De vannak olyanok is, akik direkt erre összeszerveződnek csapatokba és így járják a várost. 

... összehozza az embereket.

Ezzel párhuzamosan megkérdeztem mást is, aki történetesen hímnemű, és ezt válaszolta:

  1. Mert cuki pokémonok vannak benne.
  2. Mert lehet vele sétálni.
  3. Mert tudok veled is lenni közben.
  4. Mert .... ezen még nem gondolkoztam.
  5. Mert lehet vele sétálni, és így kikelnek a tojások, tehát hasznosabb a séta.

Üzenőfal

Random idézet

Random vicc

 

BejelentkezésMit láttam

 Képek