Szeptembertől újraindul a mókuskerék

( 0 szavazat )

Immáron augusztus tizenötödike van, csupán húsz nap választ el attól, hogy beüljek az első egészségpedagógia alapjai előadásomra és elkezdődjék a harmadik szemeszterem. Ellenben az általános iskolától és a gimnáziumtól, az egyetemi tanéveimet várom. Számomra nincsen többé matematika és történelem, hanem az egészségügyi vonalon számos új ismeret és terület, amik már érdekelnek. Talán ezért is kezdtem el már készülni az őszre, izgalomból. 

Bár én mindig is az a lány voltam, aki csillogó szemekkel vonul végig a hipermarket írószer-iskolakezdés sorain, ahol minden egyes tollat megnéz, megfog, hogy vajon szépen lehet-e vele írni; megforgat minden füzetet, hogy vajon mennyire lehet rájuk vigyázni, szamárfüles lesz-é? Akit lenyűgöz, ha valami olcsó mappát talál, vagy csillogós ezüsttollat. (Jelzem, az ezüsttollamat 10 forintért vettem.)

De nem riadok el attól sem, ha a boltban a fogamra való határidőnaplót nem találok, mert szeretek ezzel szöszmötölni, elkészítem én magam.

Nagyon sok ötletet lehet találni az interneten, hogy emberek mit szeretnek írni a naplójukba, én viszont rengeteg felesleges oldalt látok azokon magam előtt. Talán van annyi önismeretem, hogy tudom, mit és mit nem fogok egy ilyenben használni. Például a napokra lebontott tervezőt. Úgyis tudom mit csinálok: felkelek, órán vagyok, eszek, alszok. Miért írjam le huszonnyolcszor?

Ezek helyett én annyit készültem, hogy az első oldalakra felírtam a kurzusaim nevét, majd kihagytam nekik helyet, hogy hány kredit, ki fogja tanítani és mi a teljesítési követelmény. Majd vizsgaidőszakban odaírhatom, hogy mégis hogyan sikerült teljesítenem, hogy ne kelljen mindig felmennem az online tanulmányi rendszerre. 

Kattints a képre a teljes mérethez!

A következő 14 oldalt megszámoztam hetekre, tekintve, hogy 14 hét a szorgalmi időszak, a következő két oldalt pedig egy-egy havi vizsganaptárnak készítettem el. Én úgy gondolom, hogy számomra ennél több nem kell, ha pedig igen, nem tart semmiből felírni, amit még szeretnék.

Emellett a napló mellett csupán egy füzettel és pár íróeszközzel készülök a következő szemeszteremre. A rikítószínű műanyagborítós kockás füzet úgy döntöttem, a védjegyem lesz. (Egyrészt kockásba írni jobban szeretek, másrészt a színe miatt nem vesztem el.) Nem kell előre projektfüzet, hiszen azt sem tudom, melyik tárgyból mennyit kell írni. 

Kattints a képre a teljes mérethez!

Az egyetemet végeredményben én is csak úgy tekintettem,
mint néhány évi haladékot. Időt nyerni, mielőtt felnőtt leszek.

Szerb Antal

Üzenőfal

Random idézet

Random vicc

 

BejelentkezésMit láttam

 Képek